Entradas Bach, Música i paraula del C. Ciutat de Mataró a Terrassa


BACH, MÚSICA I PARAULA   Els motets de Bach, amb Joan Vives i el Cor Ciutat de Mataró   Cor Ciutat de Mataró   Joan Vives, presentació Mireia Ruiz, orgue   Veus solistes: Flàvia Camacho, soprano Mariona Llobera, alto Aniol Botines, tenor Germán de la Riva, baix Jordi Lluch i Arenas, direcció   Komm, Jesu, komm a 8 veus BWV 229 J.S. Bach Halt, was du hast a 8 veus J.M. Bach Jesu, meine Freude motet a 5 veus BWV 227 J.S. Bach Lobet den Herrn, alle Heiden a 4 veus BWV 230 J.S. Bach     Concert-conferència amb Joan Vives, que ens revelarà els secrets dels motets on Bach va buscar insistentment que la música i el text s’entrellacessin d’una manera extraordinària, sense deixar res a l’atzar. Jesu, meine, Freude n’és el més cèlebre. És un motet de forma simètrica: els números senars contenen textos de J.Frank i repeteixen un cèlebre coral amb cinc harmonitzacions diferents, mentre que els números parells contenen textos de la Carta de Sant Pau. Al nucli, Bach hi escriu una fuga i, al seu centre, hi trobem la paraula Geist (esperit) cantat per les veus greus, mentre la soprano entona un melisma impressionant amb la paraula geistlich (espiritual). Bach juga amb la música i la paraula… però també amb les matemàtiques. Jesu, meine Freude era un coral molt popular a l’època i el podem reconèixer fins i tot en un motet del seu sogre J.M. Bach, Halt was du Hast. Al motet Komm, Jesu, komm, d’actitud humil, observarem el diàleg entre dos cors que Bach utilitza magistralment en altres obres com la Passió segons Sant Mateu. Lobet den Herrn, en canvi, és un motet on Bach escull un caràcter alegre i festiu que encaixa perfectament amb els textos del psalm 117. El Cor Ciutat de Mataró, fundat a l'any 2009, combina a la seva plantilla cantants professionals i semi-professionals amb una sòlida formació musical. Ha actuat a diferents festivals de música antiga i al Festival Grec de Barcelona i ha enregistrat el disc Les set paraules de Crist a la Creu, de C. Taltabull i el CD dels Pastorets de Mataró. El seu director és, des dels inicis, Jordi Lluch i Arenas. Joan Vives és flautista de bec, professor d’història de la música i locutor a Catalunya música. Des de fa més de 30 anys combina l’activitat concertística amb la divulgació musical, per la que ha estat reconegut amb diversos premis.   Preu: 10€ 


TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR...


Destaca tus Eventos

Si te dedicas a la organización y promoción de Eventos, Conciertos y Festivales, estás en el sitio web adecuado. Destaca tus eventos por Cuidades, Provincias, Tipología, Artistas ó Festivales. Si quieres saber cómo, ponte en contacto con nuestro equipo comercial.

Contactar

Festivales en 2016

¿Buscando Festivales en 2016? Encuentra los Festivales más destacados de España en nuestra web. Festivales de música, Festivales de teatro y danza, Festivales de cine y mucho más en un solo lugar. Pásate y encuentra lo que buscas en un vistazo. ¡A disfrutar!

Abonos de Festivales »

Noticias y Novedades

El Blog de música, festivales, teatro, danza, eventos internacionales, rumores y todas las noticias más actuales para estar al corriente de las tendencias que llegan cada mes a nuestro país. Te informamos sobre fechas, lugares, ciudades y cómo comprar tus entradas.

El Blog »