Entradas Xcèntric-Els principis cardinals: Ana, de Reis i Cordeiro


Els principis cardinals: Ana, de Margarida Cordeiro i António Reis A Ana, la segona pel·lícula que Reis i Cordeiro van filmar a Trás-os-Montes, els avis tenen cura de les cases i els nens juguen, sorpresos amb la descoberta de cada nova substància —el mercuri, un prisma—, evitant tota cronologia o conflicte. Els llocs, els gestos i les tradicions es conserven en visions immediates i suficients, sense psicologia ni simbolisme. Un salt enrere de cinc mil anys. Així va descriure Joris Ivens l’escena d’Ana en què un etnòleg relaciona els costums de Trás-os-Montes amb els de l’antiga Mesopotàmia. És una mirada interior a un territori on els habitants són dipòsits geològics i on als paisatges, filmats com si fossin ciutats, no sembla que hi hagi res d’anònim: com va escriure Serge Daney, cada arbre, cada camí, cada pedra podria tenir el seu propi nom. Les aigües de l’Eufrates corren pel Duero. Cant a una terra, dues dones, un nom, una llengua; somnis precisos i malsons transposats durant el dia. Ana es va realitzar durant tres estacions i cinc anys. L’exigència amb què els cineastes van treballar la dialèctica entre les imatges i els sons els va portar a trobar una gran proximitat sonora, primitiva (foc, vent, torrent), a oposar les matèries (llana, seda, llet, llum) i a concebre els plans com unitats autònomes, vinculats per mitjà de correspondències entre formes, matèries o teixits en un muntatge que relaciona les dimensions temporals, espacials, cromàtiques, afectives. Ana, António Reis i Margarida Cordeiro, 1982, Portugal, 35 mm, 114 min Per a més informació i següents sessions, veure el web d'Xcèntric, clicant aquí Informació pràctica: Preu per sessió: 4€ / Preu reduït: 3€ per a menors de 25 anys, Carnet Jove, jubilats, família nombrosa i família monoparental. Abonament 5 sessions: 15€/ preu reduït: 12€ (de venda a taquilles) Gratuït: Amic del CCCB, jubilat amb Targeta Rosa, aturat, carnet Docent de la Generalitat, Targeta de la discapacitat. Per a les entrades gratuïtes i els abonaments, cal passar per taquilles del CCCB  


TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR...


Destaca tus Eventos

Si te dedicas a la organización y promoción de Eventos, Conciertos y Festivales, estás en el sitio web adecuado. Destaca tus eventos por Cuidades, Provincias, Tipología, Artistas ó Festivales. Si quieres saber cómo, ponte en contacto con nuestro equipo comercial.

Contactar

Festivales en 2016

¿Buscando Festivales en 2016? Encuentra los Festivales más destacados de España en nuestra web. Festivales de música, Festivales de teatro y danza, Festivales de cine y mucho más en un solo lugar. Pásate y encuentra lo que buscas en un vistazo. ¡A disfrutar!

Abonos de Festivales »

Noticias y Novedades

El Blog de música, festivales, teatro, danza, eventos internacionales, rumores y todas las noticias más actuales para estar al corriente de las tendencias que llegan cada mes a nuestro país. Te informamos sobre fechas, lugares, ciudades y cómo comprar tus entradas.

El Blog »