Entradas Xcentric-Les regles del joc


Les regles del joc El joc forma una part indissoluble del desenvolupament vital de les persones. Com assenyala Johan Huizinga a Homo Ludens (1938), l’acte de jugar és intrínsec al desplegament de les pràctiques culturals. L’experimentació fílmica conjuga regles, normes, instruccions i constriccions amb propostes metalingüístiques que fan provatures amb lògiques tan disteses com metafísiques. En aquesta sessió es mostren jocs insòlits que denoten l’entreteniment que produeix recrear-se amb les eines cinematogràfiques. Unes peces representen passatemps distesos que acaben sent del tot enginyosos (Jeu, Playing Dice). D’altres estableixen plantejaments lúdics adreçats a l’intel·lecte a través del llenguatge, la fotografia o la música (Associations, The Song Remains the Same). Totes impliquen l’espectador i l’estimulen per generar un cúmul de connexions més o menys divertides. La interpretació visual també fonamenta treballs virtuosos respecte de la càmera i el muntatge (Spacey, Analogies). Són maniobres que articulen el temps i el moviment, però oculten l’engranatge de la seva configuració. Finalment, algunes pel·lícules del programa revelen divertiments que incorporen conductes que demanen ser codificades (Play, Gurtrug). Mentre la primera recull escenificacions de reaccions d’audiències, la segona revela una distracció col·lectiva i inconnexa no exempta de gresca. Play, Christoph Girardet i Matthias Müller, 2003, 16 mm, 7 min; Playing Up, Ian Helliwell, 2007, projecció en digital (orig. Super 8), 3 min; Jeu (Play), Georges Schwizgebel, 2006, 35 mm, 4 min; Playing Dice, Jean-Pierre Bertrand, 1972, 16 mm, sense so, 5 min; Codes of Conduct, David Rimmer, 1997, 16 mm, 5 min; Associations, John Smith, 1975, projecció en digital, 6 min; The Song Remains the Same, Mark Toscano, 2014, 16 mm, 4 min; Analogies, Peter Rose, 1977, 16 mm, 14 min; Spacy, Takashi Ito, 1981, 16 mm, 9 min; Gurtrug Nr 1, Werner Nekes, 1967, 16 mm, 14 min Per a més informació i següents sessions, veure el web d'Xcèntric, clicant aquí Informació pràctica: Preu per sessió: 4€ / Preu reduït: 3€ per a menors de 25 anys, Carnet Jove, jubilats, família nombrosa i família monoparental. Abonament 5 sessions: 15€/ preu reduït: 12€ (de venda a taquilles) Gratuït: Amic del CCCB, jubilat amb Targeta Rosa, aturat, carnet Docent de la Generalitat, Targeta de la discapacitat. Per a les entrades gratuïtes i els abonaments, cal passar per taquilles del CCCB   


TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR...


Destaca tus Eventos

Si te dedicas a la organización y promoción de Eventos, Conciertos y Festivales, estás en el sitio web adecuado. Destaca tus eventos por Cuidades, Provincias, Tipología, Artistas ó Festivales. Si quieres saber cómo, ponte en contacto con nuestro equipo comercial.

Contactar

Festivales en 2016

¿Buscando Festivales en 2016? Encuentra los Festivales más destacados de España en nuestra web. Festivales de música, Festivales de teatro y danza, Festivales de cine y mucho más en un solo lugar. Pásate y encuentra lo que buscas en un vistazo. ¡A disfrutar!

Abonos de Festivales »

Noticias y Novedades

El Blog de música, festivales, teatro, danza, eventos internacionales, rumores y todas las noticias más actuales para estar al corriente de las tendencias que llegan cada mes a nuestro país. Te informamos sobre fechas, lugares, ciudades y cómo comprar tus entradas.

El Blog »